Rapport från inköp Höst 2016 – Dag ett

Rapport från inköp Höst 2016 – Dag ett

Februari är en märklig tid när man jobbar i modebranchen. I butiken rear vi bort hösten och vinterns kollektion. Samtidigt levereras vårnyheter på löpande band. Dessutom köper vi in nästa hösts kläder. Så vi lever i tre säsonger samtidigt.
Nu i helgen besökte vi Stockholm för att lägga in fasta de fasta inköpen för höst 2016.

Under två hektiska dagar träffar vi våra grymma leveratörer runt om i Stockholm. De flesta vi jobbar med har egna showrooms på sina respektive huvudkontor. Vi brukar dela upp så att vi köper ekipering, dvs skjortor och småplock dag ett och konfektion dag två.

Våra skjortleverantörer sitter alla inom en liten radie på Östermalm. Eton, Stenströms och Oscar of Sweden är Sveriges i särklass bästa skjortor, alla tre finns hos oss på Vitré.
Först ut var Eton som även är vårt nyaste tillskott i skjorthyllan. Hösten 2016 blir tredje säsongen på Vitré.
Vi är superglada att kunna erbjuda Etons skjortor till våra kunder. Eton har egen mönsterdesigner och därför är alla skjorttyger hos Eton exlusiva för just Eton.
en bjuder på enormt exlusiva tyger med snygga mönster som inte är randigt eller rutigt. Mycket mörka bottnar och en del blommigt men då i deras Green Ribbon kollektion som är något sportigare.
eton
Hos Stenströms hittar vi nu mera en gammal bekant. Jonas som kommer från Morris är ny säljare sedan drygt ett år tillbaka. Vi känner honom från Filippa K där han var vår kontakt i nästan sju år. Jonas är som klippt och skuren att representera Stenströms och fyller ut Legendaren Sven Persson skor med den äran. Sven gick tidgare i pension efter 40 år på Stenströms.

stenströms

Hos Jonas  får vi se makalöst vackra tyger från Italien. Mycket blommigt även till hösten. Eller ja… höst och höst. De första leveransenrna kommer redan i Juni. Sportiga skjortor i tvättade tyger har seglat upp som en ny favorit hos oss på Vitré och nästa säsong är inget undantag. Tvättad bomull och denim kommer att finnas i hyllorna redan nu i vår.

stenströms 2

 

Oscar Skjortan eller Oscar of Sweden (inte att blandas ihop med Oscar Jacobson) är en av våra äldsta leverantörer. Vi har haft deras skjortor sedan starten 1967. Oscar har gått från ett ganska basic herrmärke till en uppdaterad modern skjorttillverkare. Deras stora grej är att man har utökat storleksspannet med dubblet så mycket storlekar. Normalt har varje bålstorlek två olika kragnummer. 39 och 4o är medium 41 och 42 large osv…

Men Oscar of Sweden har nu en storlek till varje kragnummer 39, 41, 43 osv är således halvstorlekar och nu har du som konsument fler storlekar att välja mellan. Från början var det svårt att köpa in men nu har nya storlekssystemet börjat sätta sig. Från Oscar köper vi regular bålar och kan således erbjuda coola skjortor både enfärgat och i galna mönster även i stora storlekar.

Efter ett snabbstopp hos Johan Hall på Velour hamnar vi hos Hansen & Jacob som har gammal klassisk upp-packning på Clarion hotel Sign. Hansen & Jacob har funnits i våra hyllor några år nu och vi älskar deras byxor. Men även deras Merinoullströjjor är makalöst fina.

h&j

Huvudet börjar vara ganske fullt av intryck och vi drar oss till baka till vårt hotell för att ladda för morgondagen. Då ska det handlas kostymer och kavajer hos både Oscar Jacobson och Tiger of Sweden.

Del två kommer snart.

Olov

 

 

Stängt för kommentarer.