Om oss 

Den första December 1967 slog Vitré upp portarna för första gången. Tre vänner som tidigare arbetat på den klassiska herrekiperingen ”Burén och Nilsson” gjorde slag i saken och öppnade eget.

Vi TRÉ

Tanken var att erbjuda svenska kvalitetskläder till Luleås män. De tre hade redan då mellan tjugo och trettio år i branschen, så expertis och personlig service var en självklarhet redan då.

Vi TRÉ Vi TRÉ

Gunnar, Bernt och Gösta drev tillsammans Vitré fram till 1977. Då var Gösta den första att gå i pension. Samtidigt börjar Bosse, Gunnars son, sin karriär i konfetktionsbranschen. Under 80- och in på halva 90-talet ägs butiken av Gunnar och Bernt. Personalen består av, förutom ägarna, Bosse (son till Gunnar) och Rolf, (Bernts bror).

Vi TRÉ Vi TRÉ

1995 väljer Bernt att gå i pension och då kommer Olov Gunnars andra son i företaget. Två år senare köper Bosse och Olov ut sin far och tar således över företaget.

Vi TRÉ - Bosse Vi TRÉ

Nu får Vitré en nytändning. Med nya kaptener vid rodret rensas en del gamla varumärken ut och nya släpps in. Vi vill föryngra oss men samtidigt ha kvar den höga nivån på produkter och service.
Nu, ett och ett halvt decennium senare kan vi säga att vi har lyckats.
Idag drivs Vitré av Bosse och Olov. Vi fortsätter att klä Luleås män till både glädje och sorg. Vi är inte störst men vi kan säga att vi med störta sannolikhet är bäst. Våra föregångare och mentorer hade minst femtio år i branchen var. Nu är vi på väg dit själva. När det gäller kläder är det få som slår oss i kunnande.

Kom in och testa själv…